Kreds 25 Nordfyn

en del af Schæferhundeklubben for Danmark

images

 
Hvad er ringtræning?
 

Ringtræning:

I kreds 25 har vi regelmæssig ringtræning i løbet af året, og tiderne bliver offentliggjort her på hjemmesiden. Her træner vi hund, og ikke mindst fører i at kunne deltage i Schæferhundeklubbens udstillingsarrangementer. 

En festlig del af det at være schæferhundeejer er vores hvalpeshows og skuer. De afholdes i kredse rund omkring i landet – og du kan deltage med din hvalp allerede fra den er 4 måneder gammel. Schæferhundeklubbens uddannede dommere giver en beskrivelse af hundens udseende  – og hundene konkurrere i klasser afhængig af alder og køn.

Hvis du på et tidspunkt måske kunne tænke dig at få din hund avlskåret, så er det en god ide at stifte bekendtskab med ringtræning, da en del af selve avlskåringen er at hunden kan bevæge sig rigtigt rundt i en udstillingsring.             

For at kunne deltage i disse arrangementer, skal en række ting være opfyldt: F.eks. skal hvalpen være stambogsført i DKK. Har du spørgsmål om div. krav til udstillinger/avlskåringer , spørg Leo kreds 25’s ARK. (avlsrådets kontaktperson ) som også står for ringtræningen.

Pr. 1-1-2011 er langstokhårede schæferhunde med underuld ikke længere en fejl, og kan derfor deltage på skuer og avlskåringer.

Vel mødt!!